Suvikõrvitsapasta mikrovõrsete ja sidruniga
Koostisosad:
450 g suvikõrvitsanuudleid (zoodles)
120 ml oliiviõli
30 g võid
1 spl (umbes 15 g) hakitud küüslauku
1 spl (umbes 5 g) sidrunikoort
60 ml värsket sidrunimahla
1-2 hakitud küüslauguküünt (umbes 5-10 g)
60 ml köögiviljapuljongit
Soola ja pipart maitse järgi
30 g lehtkapsa (kale) mikrovõrseid
15 g värsket peterselli
Värskelt riivitud Parmigiano juustu (kogus vastavalt maitsele)
Sidruniviilud serveerimiseks
Valmistamine:
Kuumuta väikeses kastrulis keskmisel-madalal kuumusel oliiviõli ja või. Lisa hakitud küüslauk, sidrunikoor, sidrunimahl, köögiviljapuljong, sool ja pipar.
Tõsta kuumus, kuni segu hakkab kergelt keema. Seejärel alanda kuumust ja hauta 3 minutit.
Lisa suvikõrvitsanuudlid ja hauta neid 2-3 minutit, segades õrnalt tangide abil, kuni nuudlid on täielikult soojenenud. Jälgi, et sa ei küpsetaks suvikõrvitsanuudleid üle.
Eemalda kuumuselt ja sega kohe juurde mikrovõrsed ja hakitud petersell.
Serveeri pastakausis, kaunista riivitud juustu ja sidruniviiludega.