
Pesto
Olete proovinud pestot tavalise basiilikuga, kuid nüüd on aeg valmistada pesto mikrobasiilikuga. Siin on retsept mikrotoitainetega rikastatud pesto valmistamiseks!
Koostisosad:
2 klaasi basiiliku mikrovõrseid (võib kasutada ka näiteks rukola mikrovõrseid)
2 küüslauguküünt
2-3 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
1/2 klaasi parmesani juustu
1/4 klaasi kreeka pähkleid või röstitud seedermänni seemneid
Soola ja musta pipart maitse järgi
Valmistamine:
Selle pesto valmistamiseks on kaks võimalust.
Masinaga valmistamine: Pane mikrobasiilik, oliiviõli, küüslauk ja sidrunimahl blenderisse ning tee neist pasta. Seejärel lisa soola ja pipart ning söö seda kohe või hoia hilisemaks kasutamiseks.
Käsitsi valmistamine: Rohkem vaeva, kuid parem maitse! Haki kõigepealt küüslauk ja mikrobasiilik, seejärel lisa valitud pähklid hakitud segule. Jätka hakkimist, kuni saad peene segu, seejärel lisa sidrunimahl ja oliiviõli. Pärast nende segunemist lisa parmesan ja haki veel. Sega pasta ühtlaseks massiks. Kui saavutad peene pasta, võid lisada soola ja pipart ning seda kohe süüa või hoida õhukindlas anumas hilisemaks kasutamiseks.