Rõstitud Paltuse filee mikrovõrsete püreega
Koostisosad:
4 paltusefileed
2 spl sidrunimahla
1/4 klaasi avokaadoõli
1 küüslauguküüs (hakitud)
Soola ja pipart maitse järgi
225 g mikrovõrseid (püree jaoks)
115 g mikrovõrseid (serveerimiseks)
10 basiilikulehte
1 spl värskelt riivitud ingverit
3 spl riisiäädikat
1/3 klaasi avokaadoõli
1 spl seesamiõli
1 spl india pähklivõid
1 tl tšilli-küüslaugukastet
Soola ja pipart maitse järgi
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 °C-ni. Kata äärega küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja aseta sellele paltusefileed.
Sega kokku sidrunimahl, avokaadoõli ja hakitud küüslauk. Kalla segu paltusefileedele, seejärel puista peale soola ja pipart. Rösti 15–20 minutit, kuni kala on küps ja hakkab helvesteks lagunema.
Mikrovõrsepüree valmistamiseks lisa blenderisse küüslauk, ingver, basiilikulehed, riisiäädikas, avokaadoõli, seesamiõli, india pähklivõi, tšilli-küüslaugukaste ja 225 g mikrovõrseid. Püreesta, kuni segu on ühtlane ja sile.
Serveeri paltusefilee ülejäänud mikrovõrsete padjal, nirista peale mikrovõrsepüreed ja naudi!